Onze wijnen

Rosé 2018 IGP Cévennes

Aan de voet van de Cevennen, tussen de Languedoc en de Rhônevallei ligt le Mazelet. De ligging van de wijngaarden zijn ideaal : De hoogte ( 190 mtr boven NAP), beschut tegen de Mistral, volop zon en in de laatste maanden voor de oogst, koele nachten en warme dagen.

De warme zomer van 2018 zorgde voor prachtige volrijpe mouvèdre druiven waarmee we een excellente rosé konden maken, uniek in haar genre. Haar elegante karakter hebben we beloond met een gouden ‘touch’ op het etiket.

De Wijn

50% Grenache Noir 50% Mourvèdre

Het Proeven

Oog: Prachtig heldere licht roze kleur met nuances van litchi.
Neus: Delicaat met tonen van citrus, wit en exotisch fruit zoals mango.
Smaak : Elegant, fruitig en met karakter.

Wanneer te Drinken?

Gekoeld (10°C-12°C) als aperitief. Maar zeker om ook bij te eten, bv schaaldieren of een gegrilde rode poon. Smaakt heerlijk bij een salade, zomerse BBQ of wit vlees. Een mooi glas voor bij méditerrane gerechten. Een elegante karaktervolle rosé vol met verrassingen.

Rouge 2017 IGP Cévennes

Aan de voet van de Cevennen, tussen de Languedoc en de Rhônevallei ligt le Mazelet. De ligging van de wijngaarden zijn ideaal : De hoogte ( 190 mtr boven NAP), beschut tegen de Mistral, volop zon en in de laatste maanden voor de oogst, koele nachten en warme dagen.

Een gedeelde passie voor wijn mondde uit in geslaagde samenwerking. Respect voor natuur; terroir, zorg voor de wijngaarden en het oog op kwaliteit vormen de basis van onze wijnen.

De wijn

60% Syrah, 40% Grenache noir

Het Proeven:

Er is hier voor een wat langere maceratie gekozen om een wat vollere rode wijn te krijgen en daarbij de fruitigheid van de wijn te waarborgen.

Oog: fluweelrood 
Neus: kruidig, bosbessen
Smaak: Elegant, fruitig en zacht

Wanneer te drinken?

Deze rode fruitige wijn smaakt heerlijk bij gevogelte, varkensvlees, méditerrane gerechten of bij een kaasplankje.  Serveren op 17°C-18°C . Of een beetje gekoeld op warme dagen bij een zomerse bbq.

CABIEU, Vin de France

Aan de voet van de Cevennen, tussen de Languedoc en de Rhônevallei ligt le Mazelet. De ligging van de wijngaarden zijn ideaal : De hoogte (190 mtr boven NAP), beschut tegen de Mistral, volop zon en in de laatste maanden voor de oogst, koele nachten en warme dagen. Respect voor natuur,’ terroir’, zorg voor de wijngaarden en het oog op kwaliteit vormen de basis van onze wijnen. Onze CABIEU is een laatste ode aan de Cabernet Sauvignon, die we inmiddels hebben gerooid. Vandaar de naam; Adieu au Cabernet.

De CABIEU zien wij als eigenwijze grote broer in ons assortiment. Originele assemblage als basis voor een volle wijn met souplesse en evenzoveel karakter.

De wijn

50% Cabernet Sauvignon, 30% Grenache, 20% Syrah; gedurende 8 maanden op hout gerijpt

Het Proeven

Oog : Donker paars
Neus : Cassis, zoethout en vanille en een beetje rokerig
Smaak : Vol, uitgesproken en krachtig en met veel fruit en elegantie

Wanneer te Drinken ?

Onder andere bij lamsvlees en ook klein wild. Een mooie kompaan bij rundvleesgerechten maar zeer zeker ook te waarderen bij oude Hollandse kaassoorten of de wat stevigere Franse kazen. Daarnaast ook heerlijk als goed glas bij de open haard!

100% Syrah 2016, IGP Cévennes

Aan de voet van de Cevennen, tussen de Languedoc en de Rhônevallei ligt le Mazelet. De ligging van de wijngaarden zijn ideaal : De hoogte (190 mtr boven NAP), beschut tegen de Mistral, volop zon en in de laatste maanden voor de oogst, koele nachten en warme dagen. Een gedeelde passie voor wijn mondde uit in een geslaagde samenwerking. Respect voor natuur,’ terroir’, zorg voor de wijngaarden en het oog op kwaliteit vormen de basis van onze wijnen.
Onze 100% Syrah, voor de liefhebber van fruit, karakter en elegantie.
Hand geplukt, langzame maceratie, ‘piègage’. 12 maanden rijping op 3 jaar oude vaten van Frans eiken. Een klassieke syrah!

De Wijn
100% Syrah, 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.

Het Proeven

Oog: Robijnrood
Neus: Complexe en elegant gekruid, rode bessen en accenten van viooltjes
Smaak: Krachtig en kruidig in de mond, met tanines

Wanneer te Drinken?
De wijn zal zich de komende jaren nog verder ontwikkelen, maar kan ook nu al gedronken worden. Karafeer haar in dit geval voor gebruik. Heerlijk bij een lamsbout, malsrode steak of bij een pittige blauwe kaas. Bewaartijd: 5-7 jaar

Grenache

 

De Wijn

Het Proeven

Oog:
Neus:
Smaak:

Wanneer te Drinken?

Facebook IconTwitter Icon